Christmas-Møller inviteret til asylforhandlinger

Pia Christmas-Møller er ligesom Dansk Folkeparti inviteret til at forhandle med regeringen omkring bedre forhold for de afviste irakiske asylansøgere.

Regeringen har sendt bud efter Pia Christmas-Møller, når der skal forhandles om bedre forhold for de afviste irakiske asylansøgere. Det tidligere konservative folketingsmedlem oplyser selv, at hun skal til forhandlinger med regeringen, som efter Ritzaus oplysninger skal forhandle med forligspartneren Dansk Folkeparti i Integrationsministeriet onsdag morgen.

- Nu er jeg inviteret til forhandlinger i regeringsregi, og dem møder jeg op til. Så må vi se, hvad regeringen har på bordet dér, siger Pia Christmas-Møller til Ritzau.

Hun fastholder, at hun stadig ønsker at forbedre vilkårene for de irakiske asylansøgere, men at hun først vil lytte til regeringens forslag, før hun tager stilling til invitationer om at lave et asylforlig uden om regeringen og Dansk Folkeparti.

Det er første gang, Pia Christmas-Møller skal forhandle med regeringen, siden hun blev løsgænger i sidste uge. Hun sidder på det afgørende mandat, hvis regeringen og Dansk Folkeparti skal opnå flertal i Folketinget.

/ritzau/