Christmas kræver bred asylaftale

Pia Christmas-Møller opfordrer nu regeringen til bredere forhandlinger om en ny asylaftale. Indkald Ny Alliance og Socialdemokraterne, lyder opfordringen.

Løsgængeren Pia Christmas-Møller opfordrede torsdag aften regeringen til at indgå en bredere aftale om forholdene for landets asylansøgere.

Regeringen har indgået et smalt forlig med Dansk Folkeparti på området, men med Pia Christmas-Møllers exit fra Det Konservative Folkeparti kan hendes mandat blive afgørende, hvis regeringen skal samle et flertal for en ny aftale. Christmas-Møller mener, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) også bør indkalde Ny Alliance og Socialdemokraterne til forhandlinger.

- Jeg har meget præcist opfordret regeringen til at indkalde en bredere kreds af partier i spørgsmålet om asylbørnene. Her pegede jeg særligt på behovet for at indkalde Ny Alliance og Socialdemokratiet, som har vist interesse for at give et konstruktivt bidrag. Det var et klart signal fra min side, siger Pia Christmas-Møller til Ritzau.

/ritzau/