Chokeret Nyborg-borgmester indkalder til byrådsmøde efter sexchikane-kritik: »Jeg er noget overrasket«

»Jeg kan kun tage afstand fra det,« lyder det fra borgmesteren i Nyborg efter kritik om sexchikane i byrådet. Han kan dog ikke genkende billedet af udbredt sexchikane af især unge kvinder.

arkiv Fold sammen
Læs mere
Foto: Jacob Schou Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgmesteren i Nyborg Kommune, Kenneth Muhs (V), indkalder til byrådsmøde, efter at det socialdemokratiske byrådsmedlem Sonja Marie Jensen har kritiseret »mandlige kolleger« for sexchikane.

»Jeg er meget bestyrtet - og jeg kan kun tage afstand fra det. Uanset køn og alder skal man behandles med respekt,« siger borgmester Kenneth Muhs til Berlingske.

Borgmesteren har indkaldt samtlige partier i byrådet til møde for at »finde ud af, hvad der er op og ned«. Det billede, der bliver tegnet af et politisk miljø, hvor håndtryk erstattes af »klask i røven«, og hvor man kan få kommentarer som »du knalder dig til tops« eller »gå ud og fød nogle børn, før du spilder din tid på politik,« kan borgmesteren ikke genkende.

»Jeg synes ikke, jeg kan genkende billedet. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad der er op og ned. Hvis det er tilfældet, at det finder sted, er det utilstedeligt, men jeg er noget overrasket,« siger borgmesteren.

Han tilføjer, at byrådet netop har afsluttet et arbejde med et kodeks om »respektfuldt samarbejde«, og at han også på den baggrund er »noget chokeret« over kritikken.

Sagen er opstået, efter at byrådsmedlemmet Sonja Marie Jensens angreb mandlige kolleger i den socialdemokratiske netavis Pio.

»Det er ret vildt, at man får et klask i røven i stedet for et dav eller et håndtryk. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange det er sket,« sagde Sonja Marie Jensen til Berlingske tidligere på dagen.

Flere politikere har allerede reageret på kritikken. Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, udtrykker sin støtte til Sonja Marie Jensen via Twitter.

Lasse Quvang Rasmussen, formand for DSU som Sonja Marie Jensen også er aktiv i, kalder det et »eksempel på en klam kultur i samfundet«, og siger til Berlingske, at »det er desværre ikke særligt overraskende. Hun er ikke den eneste, der nævner, at hun været chikaneret. Jeg synes, Sonjas historie er et eksempel på, at der er en klam kultur i samfundet. Det er noget, man som kvinde skal være særligt opmærksom på, og det er jo ikke retfærdigt.«