Chefredaktør anklager Venstre for spin i skattesag

Venstre spinner, når de opfordrer Ekstra Bladet til at lægge alt frem i sagen om lækage af Thornings skattepapirer af hensyn til de anklagedes retssikkerhed.

Ekstra Bladet brød sine principper om kildebeskyttelse, da avisenoffentliggjorde, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor tilbød avisen fortrolige oplysninger om Helle Thorning Schmidts (S) og hendes mands skattesag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, anklager nu Venstre for at spinne i sagen om lækage og muligt magtmisbrug i behandlingen af Helle Thorning-Schmidts skattesag.

I dagens Berlingske udtrykker Venstres næstformand, Kristian Jensen, bekymring for retssikkerheden hos de anklagede i lækagesagen, hvor tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og dennes spindoktor, Peter Arnfeldt, er under mistanke for at have medvirket til, at Thornings personlige skattesag endte på forsiden af B.T.

Venstre frygter, at politiets efterforskning vil trække i langdrag, fordi Poul Madsen og Ekstra Bladets journalist, Jan Kjærgaard, ikke vil lade sig afhøre i sagen af politiet, som nu er nødt til at vente på undersøgelseskommissionen, hvilket kan trække sagen ud i flere år.

Venstre opfordrer Ekstra Bladet til at lægge alt frem for politiet. Men det afviser Poul Madsen

- Med hensyn til Venstre, så er der tale om rent spin fra deres side - Hvorfor lægger Troels Lund så ikke bare alle kort på bordet? Han har jo ikke tavshedspligt, ud over den han har givet sig selv, skriver Poul Madsen i en mail til Berlingske.

Det var netop Ekstra Bladet, som i avisen fortalte, hvordan Troels Lund Poulsens spindoktor først forsøgte at lække Thornings personfølsomme skatteoplysninger til Ekstra Bladet, før oplysningerne blev bragt i B.T.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, afviser alle anklager fra Poul Madsen.

- Vi er ikke ude i noget spin-ærinde. Vi vil gerne have denne sag opklaret hurtigst muligt, og vi mener sådan set, at man bør inddrage hele processen omkring det. At Poul Madsen får det her til, at være et Venstrespin, det tyder på, at han står med en rigtig dårlig sag selv. Jeg synes, vi skulle tage og arbejde sammen om at få afdækket sagsforløbet, siger Kristian Jensen.