CEPOS: Barfoed leverer opskriften

Den borgerlige tænketank roser K-formanden for at sætte overførselsindkomster på dagsordenen ved partiets landsråd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når den konservative partiformand kræver et opgør med tilskudsdanmark, så er det sød musik i ørerne på den borgerlig-liberale tænketank CEPOS.

- Det er godt, at Barfoed sætter fokus på de to millioner danskere, der lever af overførselsindkomst. Det er et økonomisk problem, og det bidrager til, at vi har verdens højeste skattetryk. Derfor bør man reducere antallet af danskere, der lever af overførselsindkomst, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen.

- Heldigvis leverer Barfoed opskriften på, hvad der skal gøres ved det. Han siger nemlig, at man skal reducere de offentlige ydelser og samtidig sænke skatterne. Det er en politik, der virker, og som Thorning-regeringen er begyndt på i den kommende skattereform, siger cheføkonomen.

Skattereformen betyder således, at overførselsindkomsterne reguleres, så de ikke stiger så meget, og i stedet bruger man så pengene på skattelettelser.

- De lavere overførselsindkomster gør, at det bliver mere attraktivt at arbejde. Man bør fortsætte ad dette spor og justere ydelserne i en kontanthjælps- og dagpengereform, ligesom mindre-reguleringen ikke bare bør gælde indtil 2022. Den bør også gælde herefter, siger Mads Lundby Hansen.