Carsten Koch: "Grov manipulation" fra Liberal Alliance

Tidligere skatteminister føler sig "groft manipuleret med" i ny annonce fra Liberal Alliance.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg føler mig groft manipuleret med.

Sådan lyder det fredag fra tidligere skatteminister Carsten Koch, efter at Liberal Alliance har citeret ham i en ny annonce.

Annoncen med Carsten Koch skulle angiveligt tilbagevise de senere dages skriverier om talmanipulation i Liberal Alliances politik og annoncer.

I annoncen bliver Carsten Koch citeret for at sige, at Liberal Alliances planer "faktisk er overfinansieret", men det er taget ud af en sammenhæng, siger Carsten Koch til Ritzau.

- Jeg har ikke lyst til at stå på mål for ham (Anders Samuelsen). Det er grov manipulation, siger Carsten Koch.

- Samuelsen får det til at se ud som om, at jeg blåstempler partiets finansiering af skattelettelser, og det gjorde jeg ikke. Det kan han slet ikke bruge mig til, lyder det fra den tidligere skatteminister.

Han påpeger, at Liberal Alliances planer om skattelettelser til 70 milliarder godt kan lade sig gøre, hvis partiet som lovet kan finde 80 milliarder gennem besparelser.

- Men det er en dramatisk reduktion, ja for ikke at sige helt urealistisk, siger Koch.

Som Ritzau skrev tirsdag, så består 12 milliarder af Anders Samuelsens skatteplan af penge, han på partiets hjemmeside ellers havde lovet bort til "socialt sikkerhedsnet".

Øremærkningen af de 12 milliarder til sikkerhedsnettet blev givet i en annonce med overskriften "Kan man stole på et parti, der gerne vil manipulere sig til en valgsejr".

Desuden har Samuelsen lovet at spare 20 milliarder på aktivering af ledige. Men da der kun afsættes 16 milliarder til aktivering på Finansloven, er de fire milliarder altså fiktive besparelser.

/ritzau/