Carlsberg betalte skatteministerens billet til EM-kamp

Ifølge professor er det i strid med reglerne for gaver til ministre, at Bødskov fik EM-billet af Carlsberg.

Skatteminister Morten Bødskov var mandag i Parken for at se EM-kampen mellem Danmark og Rusland, hvor han var inviteret af bryggeriet Carlsberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da skatteminister Morten Bødskov (S) mandag var i Parken for at se EM-kampen mellem Danmark og Rusland, var han blevet inviteret af bryggeriet Carlsberg.

Det oplyser Skatteministeriet til Ekstra Bladet.

Over for mediet vurderer Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, at det er i strid med reglerne for gaver til ministre.

»Man bør se på to ting: hvilket fagområde ministeren har i forhold til at deltage i et arrangement. Kulturministeren og statsministeren har større muligheder for at tage til en landskamp end skatteministeren.«

»Man skal også se på, hvem der betaler billetten. Der er større muligheder for at få en billet af Parken eller DBU end af en, der ikke har noget som helst med det at gøre – eksempelvis et bryggeri,« siger han til Ekstra Bladet.

Fire andre socialdemokratiske ministre var også i Parken mandag. En af dem var statsminister Mette Frederiksen.

Til stede var også finansminister Nicolai Wammen, sundhedsminister Magnus Heunicke og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

De var alle fire inviteret af Dansk Boldspil-Union (DBU) som officielle repræsentanter for regeringen.

Ifølge Sten Bønsing kan det i højere grad forsvares.

Skatteministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at Bødskovs tur på et tidspunkt vil fremgå af åbenhedsordningen.

Den blev indført i 2009. Her skal ministrene ifølge Skatteministeriets vejledning opgive alle arrangementer, hvor »ministeren inviteres til at deltage i sin egenskab af minister og/eller repræsentant for regeringen«.

Det har desuden vakt opsigt på sociale medier, at en række folketingspolitikere også var til kampen i Parken uden selv at have købt billet.

Ifølge TV 2 var V-formand Jakob Ellemann-Jensen samt Sophie Løhde (V), Jan E. Jørgensen (V) og Torsten Schack Pedersen (V) inviteret til fodboldkamp af Volkswagen, Semler Gruppen og Danske Bilimportører.

Også De Radikales næstformand, Martin Lidegaard, bekræfter over for TV 2, at Volkswagen havde inviteret ham. Det samme gælder Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, skriver Ekstra Bladet.

Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, vil ikke svare på, hvor hans invitation kom fra.

De Konservatives Søren Pape Poulsen var inviteret »i sin egenskab af partiformand«, oplyser hans presserådgiver til TV 2.

/ritzau/