Carl Holst undgår straffesag

Rigsadvokaten har netop afgjort, at der ikke bliver rejst straffesag mod politiker og tidligere regionsrådsformand Carls Holst (V).

Politiker og tidligere regionsrådsformand Carls Holst undgår retssag, beslutter anklagemyndigheden.  (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En straffesag om stillingsmisbrug og mandatsvigt mod politiker og tidligere regionsrådsformand Carls Holst (V), bliver ikke til noget, oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Carl Holst kom i modvind i 2015, da der blev stillet spørgsmålstegn ved valgkampsrelaterede aktiviteter, som en kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark har udført for Carl Holst under valgkampen.

»Efterforskningen har påvist, at personer ansat i regionen ganske vist har udført kampagnearbejde for Carl Holst, der vedrørte hans opstilling til Folketinget, men der er ikke grundlag for at rejse en straffesag mod den tidligere regionsrådsformand,« siger statsadvokat Jens Røn i pressemeddelelsen.

Sagen har været under efterforskning i 18 måneder, hvor der er blevet foretaget afhøringer af 31 personer og lavet en omfattende gennemgang af sagens dokumenter, herunder 8.200 mails.

»Mange af kommunikationsmedarbejderens valgkampsrelaterede mails er sendt inden for almindelig arbejdstid, men det kan ikke lægges til grund, at det valgkampsrelaterede arbejde er sket som led i hans ansættelse i Region Syddanmark. Det skyldes bl.a., at kommunikationsmedarbejderen har haft en betydelig frihed i forhold til at tilrettelægge sin arbejdstid, herunder med hensyn til hvilke tidspunkter af døgnet han kunne udføre sit arbejde for regionen på,« siger statsadvokat Jens Røn.

Venstrepolitikeren har været genstand for flere uheldige sager siden 2015, og endte med at gå af som forsvarsminister efter blot tre måneder.

Det startede med, at Fyens Stiftstidende påviste, at Carl Holst som regionsrådsformand i Region Syddanmark have fået engelskundervisning med enelektioner og konsulentbistand for 133.000 kroner. På skatteydernes regning.

Dernæst kom det frem, at Carl Holsts tidligere presserådgiver fra sin tid som regionsrådsformand, skulle have hjulpet ham under valgkampagnen. Carl Holst benægtede det dengang, men en gennemgang af presserådgivernes opgaver påviste, at han havde brugt halvdelen af sin tid på opgaver i forbindelse med valgkampagnen frem for sine opgaver i Region Syddanmark.