Carl Holst-undersøgelse udløser kæmperegning

Region Syddanmarks politikere er uenige om, hvorvidt advokatgennemgang af Carl Holsts forhold er pengene værd.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Odense: At grave i tidligere regionrådsformand Carl Holsts (V) sager er en dyr fornøjelse.

Det kan Region Syddanmark - og dermed skatteborgerne - konstatere efter at have modtaget en foreløbig regning fra advokatfirmaet Kromann Reumert for en undersøgelse af forholdene under den daværende formand Carl Holst.

610.250 kroner for én måneds arbejde lyder regningen på ifølge Fyens Stiftstidende.

Og endnu en regning er på vej til regionen, for advokatundersøgelsen strakte sig langt ind i november, og fakturaen for dette arbejde kommer først efter nytår.

Kromann Reumert blev hyret i oktober af Region Syddanmark til at undersøge baggrunden for, at Carl Holsts navn blev fjernet fra en faktura for fire taler, han skulle holde i 2012-2013.

Undersøgelsen kom i kølvandet på afsløringer af, at en ansat i regionen stik imod reglerne havde brugt arbejdstid på at hjælpe Holst med at føre privat valgkamp op til folketingsvalget. En sag, som regionen nu har politianmeldt.

Advokaterne bag undersøgelsen har konkluderet, at der kan rettes kritik mod Carl Holst på flere punkter - blandt andet er der udarbejdet taler til regionrådsformanden uden regionspolitisk indhold, mens forbruget af avisabonnementer har været "unødvendigt højt".

Dog mener Poul-Erik Svendsen (S), næstformand i Region Syddanmark, at pengene til undersøgelsen er spildt, fordi der er tale om punkter "i småtingsafdelingen".

- Det centrale er jo ikke antallet af avisabonnementer eller politiske taler, siger han til Fyens Stiftstidende og fortsætter:

- Det centrale spørgsmål er, hvordan samspillet mellem Carl Holst og den daværende direktion har været, siden det åbenbart har kunnet lade sig gøre at skalte og valte med skatteborgernes penge og hyre en mand på regionens regning til at føre privat valgkamp uden, at nogen opdager det.

Regionrådsformand Stephanie Lose (V) er uenig med sin næstformand og peger på, at uregelmæssigheder såsom den mystiske faktura skulle undersøges.

Hverken Jens Lund Mosbek, partner i Kromann Reumert, eller Carl Holst har ønsket at udtale sig om sagen.

/ritzau/