Carl Holst tavs om spin-kritik

Hverken Carl Holst eller hans særlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen, vil udtale sig om Ingemanns politiske arbejde for Holst, da han var ansat i Region Syddanmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) vil fortsat ikke forholde sig til beskyldningerne om, at han i sin tid som regionsrådsformand brugte Region Syddanmarks penge på en kampagnemedarbejder under valgkampen.

Beskyldningerne er opstået, efter flere medier har beskrevet, hvordan Christian Ingemann Nielsen, der var ansat i Region Syddanmark i perioden august 2014 til juni 2015, angiveligt udførte politisk arbejde for Carl Holst under valgkampen. Blandt andet har Christian Ingemann Nielsen sendt mails på vegne af Carl Holst, og det har fået flere til at pege på, at Holst uberettiget har brugt en medarbejder, der var ansat i regionen, til at bistå med sin egen personlige valgkamp.

Christian Ingemann Nielsen er i dag særlig rådgiver for Carl Holst, men hverken han eller Carl Holst vil forholde sig til beskyldningerne.

Carl Holst henviser til stillingsopslaget for det job som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, Christian Ingemann Nielsen i sin tid søgte.

Christian Ingemann Nielsen har sendt stillingsopslaget til Berlingske Nyhedsbureau på vegne af Carl Holst, og her står blandt andet:

»Region Syddanmark søger en kommunikationsuddannet, der skal være med til at løfte kommunikationen i et større strategisk projekt, »Smart Velfærd«, og herudover kan indgå i den løbende daglige betjening af den øverste administrative og politiske ledelse.«

Christian Ingemann Nielsen var ikke ansat direkte under Carl Holst, men i jobbeskrivelsen står altså, at han skal indgå i betjeningen af »den øverste administrative og politiske ledelse« - herunder regionsrådsformanden.

Christian Ingemann Nielsen tiltrådte stillingen i august 2014 og stoppede 27. juni 2015, da der var tale om en tidsbegrænset ansættelse. Siden blev han ansat som særlig rådgiver for Carl Holst, der som bekendt blev forsvarsminister efter valget.

I stillingsopslaget står videre:

»Jobbet er varieret, og du kommer til at rådgive om, hvordan vi bedst når ud over rampen med vores budskaber. Du skal samtidig kunne føre din rådgivning til konkrete strategier, planer, handlinger og resultater. Og endelig skal du være med til at løse nogle af de mange forefaldende opgaver, som også er hverdagen i et travlt ledelsessekretariat.«

Carl Holst har tidligere udtalt sig om Christian Ingemann Nielsens ansættelse og arbejdsopgaver til Vejle Amts Folkeblad.

»Jeg vil 100 procent afvise, at han har ført valgkamp for mig,« sagde han lørdag til avisen.