Carl Holst-svar findes i lyntempo

Statsforvaltningen får allerede i næste uge udleveret en række sagsakter fra Region Syddanmark, som kan hjælpe med at slå fast, om Carl Holst har handlet i strid med loven.

Region svarer Statsforvaltningen i Carl Holst-sagen i næste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsforvaltningen gav Region Syddanmark to måneder til at fortælle forvaltningen alt, hvad regionen ved, om hvorvidt forsvarsminister Carl Holst (V) brugte en af regionens medarbejdere i sin valgkamp.

Men Region Syddanmark har allerede svaret klar i næste uge. Det siger konstitueret regionsdirektør Jens Elkjær til Fyens.dk.

»Vi har prioriteret denne sag meget højt i regionen, så Statsforvaltningen kan tage vare på sin opgave. Vi satser på, at vi kan aflevere vores udtalelse til Statsforvaltningen i næste uge,« siger han.

Der har i de seneste uger været massive spekulationer omkring venstre-minister Carl Holsts stab under valgkampen.

Christian Ingemann Nielsen, der blev ansat som forsvarsministerens særlige rådgiver efter valget, mistænkes nemlig for at have ført valgkamp for daværende regionsformand Carl Holst, mens Ingemann var ansat og lønnet af Region Syddanmark.

Og det er i strid med loven, når en embedsmand i landets regioner hjælper til med partipolitiske opgaver såsom at føre valgkamp.

Flere filer, et visitkort og andre oplysninger belaster forsvarsministeren og Christian Ingemann Nielsen i sagen. Mange oplysninger peger nemlig på, at sidstnævnte har arbejdet partipolitisk for Carl Holst. Det vil forsvarsministeren ikke kommentere, men han har erkendt, at Christian Ingemann Nielsen var ansat af ham.

Ifølge Jens Elkjær lægger regionen blandt andet sagsakter frem om, hvad Christian Ingemann Nielsen var ansat til og i hvilen periode, samt de mails og korrespondancer, som han har haft via regionens systemer. Han understreger dog, at regionen ikke har adgang til kampagnemails og private mails.