Carl Holst søger orlov fra Folketinget

Han nåede at være forsvarsminister i 93 dage og kirkeordfører i 32 dage, før han nu søger om orlov.

Carl Holst har søgt orlov fra Folketinget. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra regionsrådsformand til forsvarsminister til kirkeordfører. Det seneste halve år har budt på flere skiftende stillingsbetegnelser for Venstre-profilen Carl Holst (V), der nu vil tage en pause som folkevalgt.

Holst har nemlig søgt om orlov fra Folketinget, oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

»De seneste måneder har været turbulente. Uroen har ikke kun skygget for mit og mit partis politiske arbejde - den lægger også et stort pres på dem, der står mig nærmest,« siger Carl Holst i pressemeddelelsen.

Venstre-profilen er blevet stærkt kritiseret for at have brugt en ansat i Region Syddanmark til at føre sin personlige valgkamp, da han stadig var regionrådsformand. En sag, der kastede en skygge over hans korte tid som minister og endte med at skubbe ham af taburetten.

Mandag valgte regionsrådet i Region Syddanmark som en foreløbig kulmination at politianmelde den tidligere formand.

»Ingen er mere ked af denne sag end jeg. Jeg har gennem hele forløbet gjort det klart, at jeg aldrig har haft til hensigt at bryde nogen regler eller gøre noget forkert,« siger Carl Holst og fortsætter:

»Derfor ser jeg også frem til, at politiet nu er blevet bedt om at afklare, hvad der er op og ned i denne sag, så vi kan få en endelig konklusion og efterfølgende få sat et punktum og komme videre.«

Sagen om valgkampen er ikke den eneste, der har tynget Carl Holst. I august frasagde han sig - efter massivt pres - en del af sit berettigede eftervederlag fra Region Syddanmark efter kritik af, at han fik ministerløn og over 800.000 kroner i eftervederlag på samme tid.

I november kom det også frem, at han som regionsrådsformand har fået intensiv engelskundervisning på skatteydernes regning, ligesom han dagligt fik leveret 47 aviser.

Venstres gruppeformand, Søren Gade (V), har stor forståelse Carl Holsts beslutning.

»Hvis ikke man selv har prøvet det, så tror jeg ikke, man kan forestille sig, hvad det er for et pres, man kommer under i offentligheden, når man havner i en sådan en sag. Det er voldsomt opslidende – ikke kun for Carl Holst, men også for hans familie. Derfor har jeg fuld forståelse og respekt for Carl Holsts ønske om orlov. Jeg håber for Carl og hans familie, han snart kan komme videre og i gang med det politiske arbejde igen,« siger Søren Gade.