Carl Holst-sag kan trække ud

Sagen mod Carl Holst kan trække ud i flere måneder, efter Statsforvaltningen er gået ind i sagen. Region Syddanmark har fået to måneder til at sende en redegørelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du venter i spænding på en hurtig afklaring på hele Carl Holst-sagen, kan du godt nedtone forventningerne.

Region Syddanmark har fået hele to måneder til at sende en redegørelse til Statsforvaltningen, der har valgt at gå ind i sagen. Det skriver DR Nyheder.

Dermed kan det se ud til, at sagen mod forsvarsminister Carl Holst (V) kan trække ud i flere måneder.

Regionrådsformand i region Syddanmark Stephanie Lohse (V) vil ikke sige noget om, hvornår regionen vil sende en redegørelse til Statsforvaltningen, men udtaler til DR Nyheder:

»Region Syddanmark vil stille alle de nødvendige oplysninger til rådighed, ligesom vi vil opfordre Statsforvaltningen til at fremskynde undersøgelsen mest muligt.«

Stolen under Carl Holst bliver varmere og varmere, efter det er kommet frem, at han muligvis har brugt skattekroner til at hyre en personlig rådgiver i hans tid som regionsrådsformand i region Syddanmark.

Det drejer sig som Christian Ingemann Nielsen, der var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark i perioden fra august 2014 til juni 2015, hvor han efterfølgende blev særlig rådgiver for Carl Holst. Christian Ingemann Nielsen skulle angiveligt have håndteret pressen for Carl Holst under Folketingsvalget 2015, mens han var lønnet af regionen.

Carl Holst har tidligere benægtet, at Ingemann fungerede som personlig assistent og rådgiver, men flere belastende SMSer, e-mails, en jobbeskrivelse og et visitkort taler imod den påstand.