Carl Holst: Jeg passer mit job som minister

Forsvarsminister Carl Holst forsikrer forsvarets medarbejdere om, at fokus er på politik og ikke på de negative sager, der forfølger ham i øjeblikket.

Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn torsdag den 24. september 2015. Fra regeringen deltog udenrigsministeren og forsvarsministeren. Her ankommer Carl Holst til mødet.(Foto: Bax Lindhardt/Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarsminister Carl Holst (V) fokuserer på sit arbejde som minister og ikke på de verserende sager, hvor han beskyldes for ulovligt at have brugt en ansat i Region Syddanmark til at føre valgkamp.

Det slår han fast i over for TV 2, efter formændene for Forsvarets tre største fagforeninger har udtrykt bekymring.

De frygter, at forsvarsministeren mister fokus på sit arbejde som forsvarsminister som følge af de negative sager. Men Carl Holst afviser:

»Mit fokus er at være minister for nordisk samarbejde og forsvarsminister. Hvis de er bekymrede for, at jeg ikke har fokus på de udfordringer, forsvaret står overfor, kan jeg bare sige, at det skal de ikke være,« siger han til TV-stationen.

Kritikken af Holst kommer fra formændene for Hærens Konstabel- og Korporalforening, Hovedorganisationen af Officerer i Danmark og Centralforeningen for Stampersonel. Siden Carl Holst satte sig i ministerstolen, har der været massiv fokus på hans person, hvilket skygger for forsvarspolitikken, lyder det.

Tidligere er han blevet kritiseret for at tie, da flymekanikerne i juni under stort mediefokus forklarede, at de ikke kunne klare F16-missionen mod Islamisk stat (IS) i Irak, når mandatet udløb.

Senest er han blevet beskyldt fra flere sider for at have benyttet en ansat i Region Syddanmark i sin valgkamp. Helt konkret beskyldes Carl Holst for at have brugt Christian Ingemann Nielsen i sin kampagnestab op til folketingsvalget i juni.

Men Christian Ingemann Nielsen var ansat og lønnet af Region Syddanmark, og så må han ifølge loven ikke lave partipolitisk arbejde.

Sagen har fået Statsforvaltningen til at undersøge, om Christian Ingemann Nielsen har ført valgkamp for forsvarsministeren. Og forsvarsministeren vil ikke lægge hindringer i vejen for undersøgelsen, lyder det fra Holst.

»Jeg stiller mig fuldstændig til rådighed, jeg er fuldstændig åben. Men jeg blander mig ikke i Statsforvaltningens arbejde,« siger han til TV 2.