Carl Holst: Jeg har ikke haft til hensigt at lyve

Forsvarsministeren erkender, at hans nuværende særlige rådgiver også fungerede som hans personlige assistent i Region Syddanmark. Et forhold, han ellers tidligere har benægtet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en uges benægtelser indrømmer forsvarsminister Carl Holst (V) torsdag, at hans nuværende særlige rådgiver i Forsvarsministeriet, Christian Ingemann Nielsen, fungerede som hans personlige assistent i Region Syddanmark.

»Jeg beklager, at jeg har udtrykt mig uheldigt i forhold til, at han ikke var min personlige assistent. Jeg er ked af, at jeg har fået sagt det på en måde, som kan misforstås,« siger Carl Holst og tilføjer:

»Jeg har ikke haft til hensigt at lyve over for offentligheden.«

Dermed indrømmer han det, flere medier de seneste dage har berettet: At Christian Ingemann Nielsen arbejdede som assistent for Carl Holst i ministerens tid som regionsrådsformand.

Hvorvidt Ingemann også arbejdede for Holst under valgkampen, hvor den daværende regionsrådsformand blev valgt til Folketinget, vil han ikke udtale sig om.

»Sammenspillet mellem folkevalgte og embedsmænd er en gråzone. Det ser jeg nu frem til at få belyst,« siger forsvarsministeren med henvisning til den undersøgelse, som Region Syddanmark har iværksat.

Med undersøgelsen for øje ønsker ministeren ikke at besvare spørgsmål om konkrete forhold som eksempelvis anklagen om, at Ingemann udsendte mails på vegne af »folketingskandidat Carl Holst« under valgkampen.

Ministeren understreger, at det ikke var Ingemanns eneste funktion at være assistent.

Du har i en uge benægtet, at Ingemann var din personlige assistent. Hvordan er du lige pludselig kommet frem til, at det var han alligevel?

»Jeg har svaret i forhold til, om det var hans eneste funktion. Han var en del af et ledelsessekretariat, hvis arbejdsopgaver omfattede det, man kan kalde at være personlig assistent. Han har ikke været det, man kalder særlig rådgiver,« svarer Holst.

Sagen om det mulige misbrug af Regions Syddanmarks pengekasse til at aflønne en personlig assistent har som bekendt fyldt en stor del af mediebilledet i en uges tid. Men sagen har ikke fået Carl Holst til at overveje sin fremtid som forsvarsminister.

»Jeg er ærgerlig over, at sagen skygger for mit virke som forsvarsminister - og jeg håber ikke, at den skader regeringen,« siger han.