Carl Holst fik hjælp af KL til privat sag: »Det er jo helt ude i hampen«

Ifølge TV2 fik Carl Holst (V) uberettiget hjælp af Kommunernes Landsforening under hans skandale i 2015.

Carl Holst var regionsrådsformand i Region Syddanmark fra 2007 til 2015, hvor han blev valgt til Folketinget for Venstre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carl Holst (V) fik hjælp af Kommunernes Landsforening i sin private strid med Region Syddanmark. Det skriver TV2, der tirsdag aften har en dokumentar om sagen.

Ifølge TV2 fik Carl Holst bistand fra Kommunernes Landsforening, KL, i 2015 på trods af, at han på det tidspunkt ikke var tilknyttet hverken region eller kommune.

»Det hører jo ingen steder hjemme. Carl Holst har en privat sag kørende med Region Syddanmark, og den har KL jo ingen verdens andel i og skal ikke blandes ind i det.«

»Hvis man har ydet juridisk bistand, er det jo helt ude i hampen,« siger Jesper Kiel, bestyrelsesmedlem i KL og medlem af byrådet i Svendborg, til TV2.

Carl Holst var regionsrådsformand i Region Syddanmark fra 2007 til 2015, hvor han blev valgt til Folketinget for Venstre.

Her forlod han dog posten efter en stribe sager, hvor regionen havde afholdt udgifter til ting som utallige avisabonnementer, medietræning, dobbeltaflønning og løn til en ansat, der de facto arbejde i Carl Holst valgkamp.

Det førte til, at Region Syddanmark åbnede en sag mod Carl Holst, hvorefter han ifølge TV2 henvendte sig til KL's direktør Kristian Wendelboe for at få rådgivning.

En tidligere medarbejder i KL fortæller til TV 2, at han blev sat til at hjælpe Carl Holst. Ordren kom ifølge medarbejderen fra direktør Kristian Wendelboe.

»Jeg følte, jeg var nødt til at gøre, hvad min chef sagde, selv om jeg vidste, det lå uden for KL's interesser,« siger han til TV2.

I dokumentaren kommer det frem, at KL-medarbejderen vurderer, at den bistand, han ydede, svarer til, at Carl Holst af egen lomme skulle have betalt for 150 timers arbejde.

Kristian Wendelboe afviser over for TV2, at han skulle have sat KL-ansatte til at hjælpe Carl Holst.

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, undrer sig over Kristian Wendelboes ageren.

»Det kan i nogle øjne godt se ud som en vennetjeneste. Det kan man ikke udelukke, at nogle føler.«

»Kristian Wendelboe burde være klar over, at det kunne se dårligt ud at hjælpe Carl Holst, som han kender i forvejen,« siger han.

Carl Holst tog orlov efter skandalerne i 2015, men vendte i 2016 tilbage i Folketinget, hvor han er kirkeordfører for Venstre.

/ritzau/