Byrådskandidat anklages for fusk med brevstemmer

Kopier af brevstemmer med navn og listenavn trykt med maskinskrift belaster en socialdemokratisk byrådskandidat fra Aarhus.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraten Mohammed S. Ali risikerer at blive politianmeldt for en mistanke om valgfusk.

Ifølge Jyllands-Posten er den aarhusianske byrådskandidat blevet bortvist fra rådhuset, fordi han er under mistanke for at have fusket med brevstemmer.

Avisen skriver, at Aarhus Kommune mistænker Mohammed S. Ali for i flere tilfælde at have forsøgt at påvirke somaliske vælgere, og at han gentagne gange mødte op med en gruppe vælgere på rådhuset, hvor der er fundet kopier af brevstemmer, hvor socialdemokratens navn og listenavn er trykt med maskinskrift.

Den radikale viceborgmester, Rabih Azad-Ahmad, kalder det ifølge DR Østjylland »fuldstændig uacceptabelt«, at nogen har forsøgt at påvirke vælgerne i afstemningslokalet.

»Jeg forventer, sagen bliver anmeldt til politiet, så politiet kan finde ud af, hvad der er foregået, og om det er den pågældende kandidat, der har gjort det,« siger han.

Hovedpersonen selv afviser, at han har forsøgt at snyde.

»Jeg må blankt afvise, at jeg er blevet bortvist fra borgerservice. Jeg overholder reglerne til punkt og prikke,« siger Mohammed S. Ali.