BUPL: Børnene bliver tabere i ministerrokade

Pædagogernes fagforening BUPL kritiserer fredagens ministerrokade for at gøre børnene til tabere i et politisk spil.

Karen Hækkerup, der her krammer sin efterfølger, Annette Vilhelmsen, er fra i dag ikke længere socialminister. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I fagforeningen for pædagoger, BUPL, ser man dagens ministerrokade som et gevaldigt tilbageskridt for børnene.

Hos BUPL var man ellers glade for den ordning omkring børneområdet, der trådte i kraft, da Helle Thorning-Schmidt (S) tilbage i 2011 overtog statsministerposten. Den nye røde regering etablerede nemlig dengang Børne- og Undervisningsministeriet, hvor gode visioner som leg, aktivitet og læring var noget af det BUPL glædede sig over.

Nu mener fagforeningens formand Henning Pedersen dog, at regeringen har ofret børnene.

»Det er ærgerligt, at de gode visioner nu ser ud til at blive ofret i et politisk spil, hvor børnene bliver tabere, « siger han.

Med ministerrokaden overtager Annette Vilhelmsen (SF), tidligere erhvervs- og vækstminister, nu Social-, Børne- og Ungdomsministeriet fra henholdsvis Karen Hækkerup (S) og Christine Antorini (S). Det er et samarbejde, som man trods alt ser frem til hos BUPL, hvor formand Henning Pedersen allerede har et godt samarbejde med Annette Vilhelmsen.

»Der bliver en stor udfordring for hende i at få børneområdet opprioriteret, og det vil være en opgave, som vi vil holde hende fast på. Ikke mindst når det handler om at holde kommunerne fast på, at de må se at få brugt de 500 millioner kroner, regeringen har afsat til flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver,« siger Henning Pedersen.