BUPL: Børnene bliver glemt i kæmpeministerium

Børne- og ungdomspædagogernes formand, Henning Pedersen, frygter, at børneområdet drukner, fordi det fortsat er delt mellem to ministerier.

BUPLs formand ser med skepsis på, at Socialministeriet udvides i forbindelse med, at Manu Sareen overtager det efter Annette Vilhelmsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børneområdet risikerer at drukne i et stort ministerium. Sådan lyder advarslen fra børne- og ungdomspædagogerne i organisationen BUPL, efter at Manu Sareen (R) mandag blev udnævnt som ny social-, integrations-, børne- og ligestillingsminister.

I den nuværende konstruktion er børneområdet splittet op mellem 0-6 års området under Manu Sareen og undervisningsminister Christine Antorini (S), der har ansvaret for de større børn og unge.

BUPL havde gerne set, at børneområdet blev samlet i ét ministerium, sådan som det var før august 2013.

»Både Christine Antorini og Annette Vilhelmsen (SF-partiformand, red.) lovede dengang, at begge ministerier ville arbejde tæt sammen om at skabe sammenhæng og læring fra 0-18 år. Men i praksis har vi desværre ikke oplevet den fornødne koordinering, og det skyldtes blandt andet, at 0-6-års området ikke fyldte nok i Socialministeriet. Nu overtager Manu Sareen posten og tager ligestillingsområdet med, så jeg er altså noget skeptisk ved konstruktionen,« advarer BUPLs formand, Henning Pedersen, i en pressemeddelelse.

Henning Pedersen siger, at han hurtigst muligt vil tage kontakt til Manu Sareen for at drøfte det fremtidige samarbejde.

Børne- og ungdomspædagogerne glæder sig dog over, at den pædagoguddannede Manu Sareen »brænder for børneområdet«, og at BUPL sætter pris på hans fokus på flere mandlige pædagoger.

BUPL glæder sig også til samarbejdet med den nye uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R) omkring den nye pædagoguddannelse, der træder i kraft til sommer.