Brøndby-borgmester: Fri hash kan tiltrække uheldige elementer

Borgmester Ib Terp frygter, at hovedstadsområdet får en magnetisk tiltrækningskraft på udenlandske kriminelle, hvis København får lov til at producere og sælge hash.

Overborgmester Frank Jensen (S) gentager sit forslag om fri hash i København, men det vækker bekymring i nabokommunerne.

I Brøndby Kommune frygter borgmester Ib Terp (S), at hovedstadsområdet kommer til at tiltrække »uheldige elementer«, hvis forslaget om at lade Københavns Kommune producere og sælge hash gennemføres.

»Jeg synes ikke, at jeg kan overskue konsekvenserne af forslaget, og jeg mener ikke, at man skal gøre noget, når man ikke kan overskue konsekvenserne,« siger Ib Terp og tilføjer:

»Det kræver mere viden, end vi har. Man kan frygte, at hashforbruget vil stige, og at København får en magnetisk tiltrækningskraft på elementer, som vi ikke er interesserede i at trække til landet. Hvis København tiltrækker nogle af de elementer, kan vi risikere, at nogle af dem slår sig ned i Brøndby.«

Ib Terp er helt på linje med to andre socialdemokratiske borgmestre fra hovedstadsområdet.

»Jeg går ikke ind for fri hash. Jeg synes, det er et skråplan at komme ind på. Jeg er bange for, at det breder sig endnu mere, og det er ikke til gavn for nogen,« siger Ole Bjørstorp (S), borgmester i Ishøj.

Han er ikke i tvivl om, hvad det vil betyde, hvis Frank Jensens forslag gennemføres.

»Uha, så vil markedet blive oversvømmet meget mere, end det gør i forvejen. Det er der ingen tvivl om.«

Helle Adelborg (S), borgmester i Hvidovre, afviser også forslaget.

»Jeg er ikke tilhænger af legalisering,« siger hun og giver udtryk for, at man godt kan frygte, at København i endnu højere grad bliver en magnet for folk, der gerne vil købe hash.

Hvis legaliseringen skal gennemføres, kræver det dispensation fra
Justitsministeriet. Bliver forslaget til virkelighed, skal alle danskere
over 18 år kunne købe op til fem gram hash i Københavns kommunale
hashboder ved blot at fremvise sygesikringskort.