Brixtofte dømt: Kaldte dommer for yderliggående nationalist

Den tidligere Farum-borgmester må til lommerne, efter Østre Landsret har kendt ham skyldig i hårde beskyldninger mod en forhenværende dommer.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den forhenværende borgmester i Farum, Peter Brixtofte, er fredag fundet skyldig i at have krænket en dommers ære med en række hårde udtalelser, der faldt under et interview på TV.

Dommen faldt i Østre Landsret, som dermed stadfæstede en afgørelse fra Retten i Lyngby fra november sidste år.

Østre Landsrets afgørelse betyder, at Brixtofte skal betale 10 dagsbøder af 1.000 kroner for at have krænket den tidligere dommer Peter Gardes ære ved at komme med »udtalelser, der indeholdt urigtige sigtelser,« oplyser landsretten på sin hjemmeside.

Beskyldninger fra Brixtofte faldt under et interview på TV 2 News, der havde den tidligere borgmester i studiet i forbindelse med, at Østre Landsret havde stadfæstet en dom, hvor Brixtofte blev dømt for økonomisk kriminalitet.

Det var dommer Peter Garde, der havde været dommer i den pågældende sag.

Peter Brixtofte blev dømt for blandt andet at kalde det for »en politisk dom« og for at sige om Peter Garde, at han »var min åbenlyse politiske modstander, det er ham, der har tilrettelagt det hele, han er en yderliggående nationalist....«