Brian Mikkelsen vil bruge Koch igen

Brian Mikkelsen er fortsat klar til at bruge juraprofessor Henning Koch som ekspert, selv om justitsministeren har sat spørgsmålstegn ved Kochs dømmekraft.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Juraprofessor Henning Koch er ikke blevet lagt på is i Justitsministeriet, fastslår justitsminister Brian Mikkelsen (K). Ministeriet kommer til at bruge juraprofessoren som ekspert igen, selv om justitsministeren for nylig har sat spørgsmålstegn ved Henning Kochs dømmekraft.

I forbindelse med den såkaldte tuneserlov advarede Henning Koch for nylig regeringen mod ikke at begå grundlovsbrud. Juraprofessoren mener, at der med stramningerne af reglerne for tålt ophold reelt bliver tale om frihedsberøvelse af personer, som ikke udgør en konkret, nærliggende eller sandsynlig fare. Det fik justitsministeren til at antyde, at juraprofessoren mange gange tidligere havde haft uret.

Brian Mikkelsen er dog klar til at bruge Henning Koch som ekspert en anden gang.

- Selvfølgelig kan jeg det. Vi bruger professorer hele tiden. Så vi bruger alle, siger Brian Mikkelsen til Ritzau.

Spørgsmål: Så du vil gerne indkalde Henning Koch som ekspert en anden gang?

- Ja, selvfølgelig. Jeg har ikke nogen mening om det, siger justitsministeren.

Spørgsmål: Du har ikke nogen mening om det?

- Jeg kender ikke noget til de forskellige professorer. Vi bruger de kvalifikationer, de har. Og vi kommer helt sikkert til at bruge ham til noget, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/