Brian Mikkelsen overvejer sin fremtid

Når et kommende valg er overstået, vil erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen enten fortsætte i Folketinget eller tage imod et spændende jobtilbud.

Brian Mikkelsen (K). Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Er erhvervs- og økonomiminister Brian Mikkelsen (K) begyndt at forberede sig på et liv efter politik?

Det spørgsmål trænger sig på, efter at han i et interview med altinget.dk gør sig betragtninger om sin politiske fremtid.

Interviewet kommer samtidig med, at hans partifælle, justitsminister Lars Barfoed, har rejst tvivl om, hvorvidt K overhovedet skal være i regering efter et kommende valg.

Brian Mikkelsen siger til altinget.dk, at hans fremtid som politiker "afhænger meget af, om vi er i regering eller ej".

- Hvis jeg ikke er politiker, er jeg direktør et sted, eller også arbejder jeg i udlandet. Hvis jeg forbliver minister, bliver jeg i politik, lyder det fra ministeren.

Han uddyber, ganske kortfattet, over berlingske.dk, at han træffer sin beslutning "efter valget", der ifølge iagttagere formentlig bliver udskrevet først i det nye år.

- Der er to muligheder. Enten fortsætter jeg i Folketinget eller tager imod et spændende jobtilbud. det vil jeg vurdere senere, lader han forstå.

Politisk kommentator og tidligere konservativ formand Hans Engell mener, at Brian Mikkelsens signalerer opgivenhed ved at tale om muligheden for, at han forlader politik efter næste valg:

- Det signalerer, at man har opgivet at vinde det næste valg og opgivet at holde på mandaterne, siger Hans Engell til Ritzau.