Brian Mikkelsen kræver ro

Økonomi- og erhvervsministeren opfordrer det konservative bagland til at stoppe den offentlige kritik af Lene Espersens lederskab.

Brian Mikkelsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Nu må kritikken af Lene Espersens lederskab stoppe.

Så kontant lyder opfordringen fra Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til det konservative bagland.

- De eneste, der har glæde af, at vi diskuterer det her emne offentligt, er oppositionen. Borgerlige vælgere kan ikke lide den form for uro. Derfor bør diskussionen slutte nu, siger Brian Mikkelsen.

Udmeldingen kommer efter en skidt juleferie for de konservative, hvor der gang på gang er blevet sat spørgsmålstegn ved, om Lene Espersen er den rigtige person til at lede partiet. Senest har den tidligere Frederiksberg borgmester og konservative sværvægter Mads Lebech peget på, at justitsminister Lars Barfoed (K) kunne være et "glimrende navn" til den opgave. Desuden viser målinger, at kun omkring en tredjedel af de konservative kredsformænd melder klart ud, at Lene Espersen er den rigtige til at lede partiet.

- Selvfølgelig skal vi lytte til kritikken. Det er også derfor, at Lene, jeg og Lars Barfoed tager rundt i landet og mødes med folketingskandidaterne i januar. Men det er ikke tiden til at gå i panik. Vi skal koncentrere os om, at kæmpe for borgerlige resultater, siger Brian Mikkelsen.

Han mener, at de konservative at kommet ind i "en virkelig uheldig stime", hvor alt for mange udmeldinger ender med at fremstå forkert. Men den konservative politik er der ifølge Brian Mikkelsen ikke noget galt med.

 - Vi kan se på de forskellige målinger vi laver af vores politik, som vi har de borgerlige vælgere bag os på de områder, vi er offensive omkring. Det gælder reformer, skat og uddannelse. Derfor er det unaturligt, at vi ligger så lavt i meningsmålingerne, siger Brian Mikkelsen.

Men hvis jeres politik er rigtig, så er det vel nærliggende at konkludere, at det er Lene Espersens person, der står i vejen for konservativ succes?

- Det synes jeg ikke. Og vi har ikke brug en offentlig diskussion om det emne. Der er intet andet at gøre end at tale politik, politik og mere politik, siger Brian Mikkelsen.