Brian Mikkelsen i angreb på Søren Brostrøm efter vaccinebeslutning: »Tag magten fra ham«

Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, mener, at Sundhedsstyrelsen har »lokket politikerne i en fælde« ved at droppe brugen af vaccinen fra Johnson & Johnson. Derfor opfordrer den tidligere minister nu politikerne til at »tage magten fra Søren Brostrøm«.

 
Danskerne er i fuld gang med at blive vaccineret mod coronavirus. Få et overblik over vaccinesituationen her. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne, Mathilde Geertsen, Sarah Sander. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Politikerne bør tage magten fra Brostrøm.«

Så kontant er Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, på Twitter, efter at Sundhedsstyrelsen har besluttet at droppe Johnson & Johnsons vaccine fra det danske vaccinationsprogram og udsætte vaccinekalenderen med fire uger.

»Politikerne er blevet lokket i en fælde af Sundhedsstyrelsen. For det vil få kæmpe økonomiske konsekvenser (to milliarder kroner om ugen) samt mange nye smittede, hospitalsindlæggelser og senfølger at udsætte mindst fire uger,« skriver Brian Mikkelsen videre.

Ved vaccinen fra Johnson & Johnson er der, ligesom med vaccinen fra AstraZeneca, der også er taget ud af vaccinationsprogrammet, opdaget sjældne, men alvorlige bivirkninger hos raske mennesker.

Direktør for Dansk Erhverv, Brian Mikkelsen, mener, at Sundhedsstyrelsen har »lokket politikerne i en fælde«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.

»Det er den yngre aldersgruppe, som kommer til at vente længere, og det er dem, som har en meget lav risiko for at blive alvorligt syge af coronavirus. Vi kan ikke anbefale, at de får en vaccine, som giver en risiko for de her alvorlige bivirkninger,« sagde vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst om beslutningen.

Et politisk flertal bestemte efter beslutningen, at der skal åbnes for en tilvalgsordning, hvor borgere kan vælge at få en vaccine fra AstraZeneca eller Johnson & Johnson.

Berlingske forsøger at få en uddybende kommentar fra Brian Mikkelsen samt et svar på kritikken fra Sundhedsstyrelsen.