Brian M. genbruger Al Capone-metoden

For få år siden lancerede politi og Skat et samarbejde opkaldt efter Al Capone. Nu præsenterer justits- og skatteminister på ny en model under gangsterens navn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) og skatteminister Kristian Jensen (V) hældte gammel vin på nye flasker, da de i dag præsenterede deres nye initiativ under navnet Al Capone-modellen. Allerede i starten af dette årtusind fandt Skat og politiet ud af i samarbejde at fælde forbrydere for økonomisk kriminalitet.

Dengang handlede det om rockerne, men tilnavnet var det samme: "Al Capone" opkaldt efter den amerikanske gangsterboss, der i sidste ende blev fældet for skattesvindel.

- Det nye er, at Skat nu skal gå efter de samme personer, som politiet bruger ressourcer på, fordi vi indtil nu ikke har haft den samme målgruppe, siger skatteminister Kristian Jensen og henviser til, at der skal laves en styregruppe mellem Skat, politi og anklagemyndighed, som skal have en fælles indsats mod personer i bande- og rockermiljøet, som Rigspolitiet har registreret.

Men ikke bare bandemedlemmer og rockere skal undersøges for skatteunddragelse og anden økonomisk kriminalitet. Deres familiemedlemmer skal også kigges efter i sømmene.

Tilbage i 2007 gik det ikke helt som ønsket med Al Capone-metoden. Blandt andet løb en stort anlagt straffesag mod fem medlemmer af Bandidos ud i sandet. Anklagemyndigheden opgav dengang påtalen om groft skattesvig for over 10 millioner kroner.

/ritzau/