Bred tilslutning til sympatimarch for jøder

March mod jødehetz har stor tilslutning. Jo flere, des bedre, lyder det fra initiativtager Rasmus Jarlov.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politikere fra næsten alle partier og 250 andre borgere har tilmeldt sig lørdagens sympatimarch for danske jøder, der bliver chikaneret i Danmark på grund af konflikten i Gaza. Initiativtageren mener, det er vigtigt med stor tilslutning.

»Jo flere vi er, jo bedre signal er det, og jo kraftigere får vi slået fast, at alle skal kunne være i Danmark uden at rende rundt og skjule deres religion af frygt for at blive overfaldet,« siger til Rasmus Jarlov (K), der er de Konservatives leder i København, og har taget initiativet.

»Det er meget vigtigt, at vi står sammen om det, fordi vi skal være fælles om at passe på jøderne i Danmark,« fortsætter han.

Sympatimarchen kommer som reaktion på en stigende chikane mod danske jøder, der har vist sig særligt i Københavnsområdet, efter at Gaza-konflikten blussede op i juli. Det Jødiske Samfund har siden da registreret 29 virtuelle, verbale og fysiske overgreb mod jøder.

Politiet vil være til stede til demonstrationen, men Rasmus Jarlov frygter ikke for sikkerheden, selvom nogle ifølge K-lederen kan se marchen som en provokation.

»Jeg er overbevist om, at det kommer til at gå helt fredeligt og roligt. Jeg tror, alle vil kunne se, at det vil være fuldstændig urimeligt at begynde at lave ballade,« siger Rasmus Jarlov.

Folketingsmedlemmerne Liv Holm Andersen (R), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og socialdemokraternes politiske ordfører, Yildiz Akdogan (S), fra Københavns Borgerrepræsentation er blandt de tilmeldte sammen med andre politikere fra Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne. Politikere fra Enhedslisten og Liberal Alliance har endnu ikke tilmeldt sig.