Borgmesterkup i Nyborg er en realitet

Det ligger nu helt fast, at Kenneth Muhs fra Venstre overtager borgmesterposten i Nyborg Kommune. DF støtter den nye borgmester, uanset om S er med eller ej.

Nyborgs socialdemokratiske borgmester Erik Christensen - her med Helle Thorning-Schmidt - er nu forhenværende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johnny Anthon Wichmann

Kuppet mod Nyborg-borgmester Erik Christensen (S) er nu en realitet, efter det nye byråd lørdag formiddag har genoptaget konstitueringsforhandlingerne.

Forhandlingerne er endnu ikke slut, men i en pressemeddelelse oplyser Venstre og Dansk Folkeparti, at de i fællesskab peger på Kenneth Muhs (V) som ny borgmester. Det er blevet en mulighed, efter det socialdemokratiske byrådsmedlem Jan Reimer Christiansen har meldt sig ind i Venstre og tippet flertallet.

»Vi skylder vores vælgere at maksimere vores indflydelse. Et flertal peger nu på mig som borgmester, og det føler jeg mig forpligtet til at udnytte,« siger Kenneth Muhs.

»Den maksimale politiske indflydelse får man, hvis man har modet til at sætte sig for bordenden. Det har jeg,« erklærer han.

Socialdemokraterne havde inden mødet lørdag afvist at forhandle om en ny konstituering, hvis Erik Christensen ikke kunne få en ny periode som borgmester. Den afvisning står partiet ved, og det ærgrer den nye borgmester.

»Vi har strakt hånden ud til Socialdemokraterne, men har desværre ikke mødt nogen form for imødekommenhed med mindre Socialdemokraterne fortsat sad i borgmesterstolen. Vi har i dag taget kontakt til SF og Enhedslisten for at afsøge deres interesse for et samarbejde i de kommende fire år,« siger Kenneth Muhs.

Fredag skiftede endnu et byrådsmedlem fra S til V, nemlig Tommy Benny Larsen. Han forlader dog byrådet til nytår og har dermed ingen indflydelse på de aktuelle forhandlinger om borgmesterposten.