Borgmester: Vores frygt og frustration må ikke ramme danske muslimer

Integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev vil styrke indsatsen for at beskytte borgere mod hadforbrydelser, siden der den seneste uge har været meldinger om flere overgreb mod muslimer efter terrorangrebet i København.

Blomster ved den ved den jødiske Synagoge i Krystalgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er lige præcis det, der ikke må ske i det danske samfund, når der i ugen efter terrorangrebene i København har været flere meldinger om overfald og trusler mod muslimer i hovedstaden.

Sådan siger Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), og hun maner til besindighed hos befolkningen, selv om terroranslaget mod Danmark fortsat gør ondt.

»Jeg kan godt forstå, folk er frustrerede og bange, men vi er nødt til at stå sammen og forhindre, at vores frygt og frustration går ud over uskyldige muslimer. Vi er nødt til at holde fast i vores danske værdier om tolerance. Vi skal skabe en tryg by, fordi de danske muslimer er lige så kede af terrorangrebene som alle andre,« siger Anna Mee Allerslev.

Lars Aslan Rasmussen (S), politisk ordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, kalder det uacceptabelt, at nogle mennesker ikke kan skelne mellem en terrorist og almindelige muslimer.

Han foreslår derfor, at kommunen indkalder Muslimernes Fællesråd til et møde, så man kan få klarlagt omfanget af chikanen. Dernæst skal der i samarbejde med politiet lægges en strategi for, hvordan man forhindrer chikane og vold mod tilfældige muslimer.

Anna Mee Allerslev pointerer, at kommunen allerede har et tæt samarbejde med parterne, men hun støtter alligevel socialdemokratens forslag om at styrke indsatsen.

»Jeg synes, det er en god idé at lave et ekstraordinært møde mellem parterne. Vi fik løst et lignende problem i sommer, da jøderne oplevede et øget trusselsbillede på grund af verdenssituationen, og der fik vi løst problemet med øget samarbejde med blandt andre det Muslimske Fællesråd,« siger hun.

Anne Mee Allerslev understreger vigtigheden i, at alle overgreb meldes til politiet, for der mangler fortsat mange oplysninger om omfanget af vold og trusler mod muslimer.

»Alle hadforbrydelser skal meldes til politiet uanset om man er jøde, muslim eller homoseksuel. Det er vigtigt, myndighederne får så mange oplysninger som muligt, så vi kan blive klogere på, hvordan vi forbygger disse forbrydelser, og hvordan vi pågriber gerningsmændene,« siger hun og fortsætter:

»Vi ved, at mange synes, det er pinligt eller grænseoverskridende at melde det til politiet, derfor har vi lavet en diskriminations-app i Københavns Kommune, som kan give råd, vejledning og anvisninger til at anmelde sagen,« siger Anna Mee Allerslev.