Borgmester om arrangement i familien: Det »plejer« at inkludere »en heks, der er Lars Løkke eller Pia Kjærsgaard«

Københavns teknik- og miljøborgmester beklager, at hun har deltaget i arrangement, hvor man brændte en dukke med et billede af Lars Løkke Rasmussen ansigt af på et bål.

Lars Løkke Rasmussen kræver en undskyldning, efter at billeder af en afbrænding af en dukke med hans ansigt på har floreret på de sociale medier søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Kobborg

Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, har deltaget i et arrangement, hvor der blev brændt en dukke med et ansigt af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen af på et bål.

Det fremgår af en Facebook-opdatering på borgmesterens private Facebook-profil dateret 23. juni 2020.

Et screendump af opdateringen har det seneste døgn været delt på facebook, men selve opdateringen kan ikke længere læses, da borgmesteren har ændret indstillingerne på selv opslaget, så blot hun selv kan se det.

Men borgmesterkontoret bekræfter over for Berlingske opslagets ægthed.

Af Facebook-opslagetfremgår det, at der er tale om et familiearrangement i borgmesterens familie. Det fremgår også, at det er en art tradition at smide Løkke og Dansk Folkepartis Pia Kjæsgaard på bålet.

I opslaget fortæller borgmesteren om forældrenes bryllupsdag, og hvordan de plejer at afholde det. Det kan de ikke gøre på samme måde i år på grund af covid-19.

»( ...) Det (arrangementet, red.) plejer at inkludere mine forældres venner, mine venner, min brors venner, alle vores venners børn, en heks der er Lars Løkke eller Pia Kjærsgård, Kent der synger på en stige og meget andet tosset (...),« står der i opslaget.

Opslaget har efterfølgende fået Lars Løkke Rasmussen til at kræve en en undskyldning. Det skriver den tidligere statsminister på Twitter sent søndag aften.

»En folkevalgt fra Enhedslisten har hygget sig med at brænde mig af på et sankthansbål. Under lavmålet - en undskyldning er vel på sin plads,« skriver Løkke Rasmussen på Twitter.

Over for TV2 beklager Ninna Hedeager Olsen sagen.

»Jeg har tidligere delt billeder fra et privat Sankt Hans-arrangement, hvor heksens ansigt var et billede af Lars Løkke Rasmussen.«

»Der lå ingen trusler i det. Men alligevel er det over stregen og udtryk for dårlig humor. Det beklager jeg«, skriver Hedeager Olsen i en skriftlig kommentar til tv-stationen.

Enhedslistens politiske leder, Pernille Skipper kalder billederne for »langt over grænsen« over for TV2. Men det er ikke op til hende, om den sklags skal santioneres. Svar herpå må man finde i vedtægterne.

»Jeg kan ikke forestille mig, at det fører til en sanktion,« siger Skipper.

Berlingske har tillet en lang række spørgsmål om både arrangementet og andet til Ninna Hedeager Olsen.

Billederne af Løkke-dukken kommer i kølvandet af, at tre personer søndag blev anholdt for at brænde en dukke med statsminister Mette Frederiksens ansigt på.

Dukken var påmonteret et skilt med ordene: »Hun må og skal aflives«.

To af de anholdte mænd blev fremstillet for en dommer søndag. Den sidste bliver stillet for en dommer mandag formiddag.

Afbrændingen af mannequindukken fandt sted i forbindelse med en demonstration mod coronarestriktioner foran koncertstedet Forum på Frederiksberg - ifølge sigtelsen klokken 19.25.

Det var gruppen »Men in Black«, der havde arrangeret demonstrationen.