Borgmester: Ingen Muhammed-tegninger på Folkemødet

Der bliver ingen Muhammed-tegninger på Folkemødet, fastslår borgmester Winni Grosbøll trods ønsker om at udstille kontroversielle tegninger.

ARKIVFOTO 2014 af borgmester på Bornholm, Winni Grosbøll. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Folkemødet skal foregå med ord og argumenter, ikke med dybt provokerende tegninger.

Sådan siger borgmester i Bornholms Regionskommune, Winni Grosbøll (S), der blankt afviser at lade værker fra den amerikanske islamkritiker Pamela Gellers konkurrence om at tegne profeten Muhammed udstille på den politiske festival.

»Folkemødet handler om ord og argumenter. Tegningerne ville fuldstændig kortslutte debatten. Det er der ingen grund til, og man kan sagtens diskutere uden skulle gøre det med billeder og tegninger,« siger hun og kalder det en unødvendig provokation:

»De hører ikke hjemme her. De må finde sig et galleri eller en kunstudstilling, der vil den slags,« siger hun.

Det er organisationerne Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) og Frit Danmark, som arrangerer udstillingen i Fremskridtspartiets telt på Folkemødet, der ville have haft tegningerne med. Anders Gravers Pedersen, leder af SIAD, fortæller, at man havde tænkt at få tegningerne fra islamkritikeren Pamela Gellers konkurrence udstillet. Konkurrencen blev udsat for et angreb i begyndelsen af maj.

To bevæbnede gerningsmænd, selvudråbte islamister med påstået tilknytning til Islamisk Stat, blev dræbt af skud, da de forsøgte at trænge ind til arrangementet i Garland, Texas.

Pamela Geller er kendt som en højlydt islamkritiker. Hun har blandt andet ført an i kampen mod at bygge et muslimsk kulturcenter tæt på Ground Zero i New York. Hun har desuden beskyldt præsident Barack Obama for at være en hemmelig muslim, der ønsker at ødelægge USA.