Borgmester forlader S

Hvidovres socialdemokratiske borgmester har ikke længere opbakning fra sit eget parti. Han bliver nu løsgænger.

Borgmesteren har været sygemeldt siden april, men opgiver nu at vende tilbage til byrådet, fordi han har fået konstateret en uhelbredelig kræftsygdom. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milton Graff Pedersen, der har været borgmester i Hvidovre siden 2007, har meldt sig ud af den socialdemokratiske byrådsgruppe, oplyser Hvidovre Kommune på sin hjemmeside. Milton Graff Pedersen fortsætter som borgmester og vil fremover være løsgænger i byrådet, hvor han har repræsenteret Socialdemokratiet siden 1989.

Milton Graff Pedersen forlader - ifølge byrådsmedlem Finn Gerdes (S) - gruppen, fordi den har valgt at støtte social- og sundhedsudvalgsformand Helle Adelborg som spidskandidat til det kommende kommunalvalg. Det gør den, fordi den ikke længere kan stå inde for Milton Graff Pedersen.

- Han har haft en del sygdomsperioder. Han har jo også meldt sig syg i dag. Man kan jo ikke være borgmester i en kommune med over 4.000 ansatte og så være fraværende gang på gang, den holder jo ikke i længden, siger Finn Gerdes til DR København.

Milton Graff Pedersen erkendte sidste år, at han har et alkoholproblem og var i en periode i efteråret sygemeldt, mens han var i alkoholbehandling.