Borgerne i Holstebro og Struer skal stemme om sammenlægning

Politikerne siger ja, så nu er det op til borgerne i Holstebro og Struer, om de vil stemme ja eller nej til en fusion af de to kommuner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgerne i de vestjyske kommuner Holstebro og Struer skal til folkeafstemning 3. december. Her skal indbyggerne beslutte, om de, ligesom et flertal af byrådspolitikerne, mener, det er en god idé med en sammenlægning af de to kommuner.

Først på aftenen tirsdag stemte Holstebro Byråd ja til at fortsætte sammenlægningsprocessen med Struer Kommune. Det skete med et snævert flertal, idet 14 personer stemte for, mens 12 stemte imod.

»Vi skal hæve overlæggeren så højt som muligt i den nordvestjyske del af landet. Vi samarbejder i forvejen med Struer på 47 områder. Hvis vi skal styrke det samarbejde yderligere, er et naturligt næste skridt en sammenlægning,« siger borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby til TV Midtvest.

I byrådet i Struer var de mere enige. Her 18 stemte for, to imod, mens SFs eneste mandat undlod at stemme, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Der er da også Struer Kommune, som har taget initiativ til sammenlægningen i erkendelse af, at de voksende opgaver stiller store krav til en kommune med under 22.000 borgere.

Det er første gang siden kommunalreformen, som trådte i kraft i 2007, at man vil lave en kommunesammenlægning. Hvis sammenlægningen bliver en realitet, vil der fremover være 97 kommuner i Danmark.

Afstemningen om kommunesammenlægningen 3. december ligger i forbindelse med EU-afstemningen om retsforbeholdet.