Borgerlige sparker terrordiskussion i gang

Politi og efterretningstjenesten skal have bedre udstyr og flere ressourcer til bekæmpelsen af terror, foreslår de borgerlige partier nu med fælles stemme.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgfreden efter weekendens terrorangreb i København brydes nu af de Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative.

De fire borgerlige formænd, Lars Løkke Rasmussen (V), Kristian Thulesen Dahl (DF), Anders Samuelsen (LA) og Søren Pape Poulsen (K) opstiller i en kronik Jyllands-Posten fem punkter til en terrorpakke, der ifølge dem vil sikre, at politi og efterretningstjeneste i fremtiden bliver bedre rustet til at bekæmpe terror.

Formændene vil blandt andet sikre de nødvendige ressourcer til politi og efterretningsvæsen, sørge bedre udstyr og træning og bedre samarbejde mellem myndigheder. Desuden vil de skaffe moderne teknologi til bekæmpelse af terrorisme samt bekæmpe radikalisering i fængslerne.

Efter terrorangrebet i Paris for godt en måned siden indledte regeringen et servicetjek af PET, politiet og de myndigheder, der sammen står for både bekæmpelse og forebyggelse af terror i Danmark. Resultatet stod ikke klart før weekendens terrorattentat, men nu kalder de blå partier på hurtig handling:

»Vi ser nu frem til, at regeringen hurtigst muligt får afsluttet arbejdet med servicetjekket, og at vi herefter hurtigst muligt får igangsat politiske forhandlinger og drøftelser, der kan sikre, at vi står bedst muligt rustet til at håndtere truslen mod vores samfund,« skriver de fire formænd i kronikken.

Med terrorpakkens fem punkter sparker de borgerlige partier nu den politiske diskussion i gang, selv om regeringen i kølvandet på angrebet har opfordret til at slå koldt vand i det politiske blod, indtil politiet er færdig med efterforskningen.