Borgerlige politikere kæmper imod stormoské i Gellerup

Planer om en stormoské i Aarhus-bydelen Gellerup møder modstand fra Venstre og de Konservative i byrådet.

Udsigterne til en moské i Gellerupparken har vakt stor debat i Aarhus byråd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udsigterne til en moské i to etager med kuppel og minaret i Gellerupparken vækker stor debat i byrådet i Aarhus. Onsdag aften vil borgerlige politikere forsøge at sætte en stopper for projektet.

Det skriver dr.dk.

Forbundet af Islamiske Foreninger vil bygge stormoskéen midt i boligområdet, men det vil Venstre og de Konservative bremse.

»Når vi siger, at vi vil ændre beboersammensætningen i Gellerup, så nytter det ikke, at vi laver en magnet, som en stormoské vil være,« siger Gert Bjerregaard (V), der er medlem af byrådet for Venstre, til dr.dk.

Han mener, at en godkendelse til en moské vil modarbejde den helhedsplan for området, som et flertal i byrådet har vedtaget, og som blandt andet indebærer, at nogle boligblokke skal rives ned for at modvirke ghettodannelse.

»Det stritter simpelt hen for meget i forkerte retninger, og det er forkerte signaler at sende,« siger Gert Bjerregaard.

Derfor vil han onsdag aften sammen med de Konservatives Mark Perera Christensen (K) foreslå, at byrådet i Aarhus siger nej til ansøgningen om moské-byggeriet, der er sat til 50 millioner kroner.