Borgerlige partier ønsker smal beskæftigelsesaftale

Venstre og de Konservative blokerer for, at SF og Liberal Alliance kan komme med i forligskredsen bag den nye beskæftigelsesreform. Beskæftigelsesministeren håber dog på bredest mulig opbakning til reformen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SF skal ikke regne med at blive en del af forligskredsen bag beskæftigelsesreformen, som blev indgået i sidste uge. I hvert fald ikke, hvis det står til Venstre og de Konservative. Det skriver Information.

Sammen med regeringspartierne og Dansk Folkeparti udgør de forligskredsen bag reformen af beskæftigelsessystemet.

»Vi er tilfredse med den forhandlingskreds, der er, og vi synes ikke, at SF skal have hals- og håndsret over beskæftigelsespolitikken i de kommende år,« siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen (V), til Information. Han mener, at en udvidelse af forligskredsen med SF vil gøre det vanskeligere at lave yderligere reformer af beskæftigelsessystemet.

Også de Konservatives arbejdsmarkedsordfører, Mai Mercado (K), er betænkelig ved at lukke SF indenfor, fordi de to partier efter hendes mening »ligger meget langt fra hinanden«.

SF har endnu ikke taget stilling til, hvorvidt partiet ønsker at støtte reformen. Modsat forholder det sig for Liberal Alliance, der på trods af at have været en del af forligskredsene bag både kontanthjælpsreform og førtidspension- og fleksjobreform, afviser at støtte den nye reform af beskæftigelsessystemet.

Ifølge partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA), vil reformen have »mikroskopisk effekt«, og Liberal Alliance har derfor ingen interesse i at være en del af aftalen.

Trods Venstre og de Konservatives modstand havde Dansk Folkeparti gerne set en udvidelse af forligskredsen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) understreger over for Information, at hun fortsat håber på så bred en opbakning som muligt til reformen.