Bor kontanthjælps-Carina for dyrt?

Kontanthjælpsmodtageren Carinas høje husleje forarger. Led videre, mener Tom Behnke (K). Det kan ikke gøres billigere, siger lejerorganisation.

Tom Behnke mener, at fattige i København skal lede efter billigere boliger - også i Udkantsdanmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kontanthjælpsmodtageren Carinas dyre husleje ophidser mange læsere på b.dk, som finder det dybt urimeligt, at hun lever i en 3-værelses lejlighed til 7.400 kr. om måneden.

- Flyt Carina! Der er INGEN rimelighed i, at hun har kunnet leve i en fed lejlighed i hjertet af landets dyreste boligkommune, skriver læseren Jenni blandt andet i Berlingskes debatforum.

Men Karin Peitersen, kommunikationschef hos KAB (Københavns Almindelige
Boligselskab, red.) mener overhovedet ikke, at Carina lever over evne i København.

- Man kommer ikke under 7.000 kr. per måned, hvis man skal finde en lejebolig inden for den nærmeste fremtid i hovedstadsområdet, fortæller hun og siger, at det derfor ikke er et reelt valg, om man vil bo dyrt i København eller ej:

- Man skal stå på venteliste i flere år for at få en billigere lejebolig i København, siger hun.

Karin Peitersen vurderer dog, at man godt kan få en 3-værelses lejlighed på omkring de 5.000 kr. Men hvor mange år det tager, afhænger fuldstændig af, hvor attraktive boligerne er, og i hvilket område de ligger.

Tom Behnke: Bliv ved med at lede

Men den konservative socialordfører, Tom Behnke, som i går udtalte, at folk som Carina ”spytter skatteyderne i ansigtet", mener stadig, at Carina burde flytte.

Folk som Carina burde gøre en indsats for at finde en billigere husleje, også selvom der kan gå flere år, siger han til Berlingske.

- Man kan ikke bare sige "Det kan jeg ikke gøre noget ved", siger Tom Behnke:

- Man bliver nødt til at blive ved med at lede efter en billigere bolig - også i Udkantsdanmark, siger han og fortæller, at folk skal affinde sig med deres situation og tage konsekvensen af den:

- Men hvis fattige folk vil bo i København, er det fint nok, men så man også affinde sig med, at man har et mindre rådighedsbeløb til andre ting, siger han.

Debatten om kontanthjælp startede, da Özlem Cekic, SF, og Joachim B. Olsen tørnede sammen i kontanthjælpsmodtageren Carinas lejlighed i mandags.