Bondam: Vi er kommet igennem større kriser

"Der er en grund til, at konstitueringsforhandlingerne først foregår efter mørkets frembrud, for det er ikke for børn. Det er ofte mudret og grumset og meget brutalt," siger Klaus Bondam, der afviser at være blevet udfordret af Manu Sareen og baglandet.

Klaus Bondam er efter et krisemøde i går fortsat de Radikales borgmesterkandidat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Evensen

- Det vigtigste lige nu er, at vi koncentrerer os om den post, vi har fået, lyder det her til morgen fra Klaus Bondam (R), der trods voldsom kritik fortsætter som de Radikales borgmesterkandidat på Københavns Rådhus. Det blev besluttet i går på et krisemøde. Ifølge Bondam var der ingen, der stillede spørgsmål ved hans kandidatur.

Der har ellers været spekulationer om, at Manu Sarren (R) ville udfordre Bondam, efter han havde stået i spidsen for en aftale med DF. Det skete dog ikke.

- Jeg har det mandat, som vælgerforeningen har givet mig i ryggen i forbindelse med opstillingsgeneralforsamlingen, og det er nu der, vi vælger vores spidskandidater, og der har ikke været udtrykt noget ønske om at lave om på det, siger Bondam.

Bondam: Jeg var ikke alene

Klaus Bondam tager i øvrigt kraftig afstand fra skriverier om, at han alene skulle have lavet aftalen med DF.

- Det er blevet gjort til et personspørgsmål, men hele det her forløb omkring konstitueringen er jo lavet i samarbejde med vores vælgerforeningsformand og den tredje forhandler, der også var med. Det er løgn, at jeg skulle have gjort det alene, siger han og fortsætter.

- Nu handler det om, at vi ser fremad og koncentrerer os om den radikale politik, vi skal arbejde på i de kommende år. Vi er kommet igennem større kriser før.