Bondam har gruppen bag sig

Den Radikale gruppe i Københavns Borgerrepræsentation er klar til at se fremad. På Christiansborg glæder man sig over, at borgmesterposten blev fastholdt.

Klaus Bondam har sin gruppe i ryggen. Fold sammen
Læs mere

Efter et krisemøde i den radikale gruppe på Københavns Rådhus i går aftes, hvor Klaus Bondam blev udpeget til fortsat at være borgmester, er man klar til at se fremad, lyder det fra det radikale medlem af Borgerrepræsentationen Margrethe Wivel.

- Det er klart, der har været diskussioner i gruppen (om hvorvidt Bondam skulle fortsætte som borgmesterkandidat, red.) - det har der jo også været i pressen. Men nu har vi ro og stabilitet, og det er det, vi har brug for lige nu, siger hun.

Spekulationerne om, hvorvidt Manu Sareen i går ville udfordre Klaus Bondam, afviser Margrethe Wivel.
 
- Manu har meldt ud, at han ikke går efter borgmesterposten. Denne her spekulation har jo været der de seneste år. Svaret er, at Manu ikke har ønsket at stille op. Han ønsker ikke at være borgmester, siger hun og fortsætter. 

- Det har været et uskønt forløb, men nu må vi videre. Det er gruppens og hovedbestyrelsens beslutning. Sket er sket, og nu skal videre.

R: Godt vi beholder borgmesterpost

På Christiansborg er de Radikales næstformand, Morten Østergaard, ikke overrasket over, at Bondam fortsat er borgmester.

- Vi blander os ikke i den lokale konstituering, men jeg forstår, der har været et møde i går, hvor man er blevet enig, og det er fint. At man konstituerer sig med Klaus Bondam som borgmester er jo ikke nogen overraskelse, da han har været borgmesterkandidat hele vejen igennem.

Østergaard ønsker ikke at blande sig i diskussionerne om de lokale konstitueringsforhold, men siger, at han er glad for, at man har beholdt borgmesterposten.