Boligselskaber er tilfredse med aftale

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligselskaberne havde håbet på otte milliarder kroner til at renovere boliger og fjerne ghettoer, men er tilfredse med, at det kun blev til fem.

Boligselskabernes Landsforening er stort set tilfreds med den boligaftale, der blev indgået mandag på Christiansborg

- Vi havde stilet efter, at der blev stillet otte milliarder kroner til rådighed gennem Landsbyggefonden, men er efter omstændighederne tilfredse. Det er en fornuftig og fremadrettet aftale, der er indgået, siger Palle Adamsen, der er formand for Boligselskabernes Landsforening.

- Vi har slået på tromme for, at der nu er unik politisk mulighed for at få bugt med den store kø, der er til at få del i Landsbyggefondens midler. Det er fornuftigt med en aftale, der rækker flere år frem, siger Palle Adamsen

Han er tilfreds med, at der er kommet klarhed og at ambitionsniveauet på området er større, "end det var for få år siden."

Aftalen mellem Regeringen, Dansk Folkeparti og De Radikale går ud på at halvere antallet af ghettoområder i Danmark. De fem milliarder kroner skal via lån i staten kanaliseres gennem Landsbyggefonden til renovering af de udpegede boligområder.

Boligselskabernes Landsforening repræsenterer 700 almene boligorganisationer med 550.000 lejligheder.

/ritzau/