Boligejere kan frygte regning efter kommunalaftale

En skattestigning for boligejerne kan være på vej efter fredagens aftale, vurderer Realkreditrådet.

En gennemsnitlig dansk boligejer kan opleve en stigning på omkring 600 kroner i deres grundskyld, hvis kommunerne udnytte de muligheder, som fredagens aftale mellem regeringen og KL giver dem. Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere

København. Fredag blev regeringen og Kommunernes Landsforening enige om en aftale for kommunernes økonomi i 2017. Den aftale kan komme til at gøre ondt på boligejerne, vurderer Realkreditrådet.

Ifølge direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen, kan det nemlig betyde en stigning i ejendomsskatterne.

- Aftalen betyder, at kommunerne kan sætte ejendomsskatterne mærkbart op i 2017. Mange boligejere skal derfor være opmærksomme på, at de skal have flere penge op af lommen til næste år, siger hun i en pressemeddelelse.

- En typisk husejer skal i 2017 betale knap 600 kroner mere om året i grundskyld, hvis kommunerne udnytter dagens aftale til fulde, siger Ane Arnth Jensen.

I pressemeddelelsen peger Realkreditrådet på, at den kommunale ejendomsskat modsat den statslige ejendomsværdiskat ikke er underlagt et skattestop, men derimod et skatteloft.

Det er kommunerne, der sammen med regeringen fastlægger loftet og dermed, hvor meget boligejerne kan komme til at betale mere i ejendomsskat.

Her er de to parter med den nye aftale ifølge Realkreditrådet blevet enige om at hæve rammerne, så de afgiftspligtige grundværdier må stige med 5,5 procent i 2017.

Ifølge Realkreditrådet er det usikkert, hvor meget ejendomsskatterne kommer til at stige i de enkelte kommuner i 2017. Det er fordi, at kommunerne selv kan regulere satsen for ejendomsskatten - den såkaldte grundskyldpromille.

/ritzau/