Boligejere kan få afvist klager over forkerte vurderinger

Ejendomsvurderinger skal være mere end 20 procent forkerte, hvis klagere skal få medhold i nyt system.

Regeringen møder kritik for et forslag om, at fejl i nye vurderinger af ejendomme skal være på mere end 20 procent, før de bliver ændret. Scanpix/Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Når det nye system til vurdering af ejendomme kommer, bliver det muligt at klage over den nye vurdering, hvis boligejeren ikke er enig.

Men vurderingen skal være mere end 20 procent forkert, før klageren får medhold. Ellers vil vurderingen ikke blive ændret.

Det fremgår af et udkast til regeringens aftaletekst i forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem, som Politiken er i besiddelse af.

Det skriver Politiken mandag.

Det krav til en klage møder kritik fra Allan Malskær, der er formand for Parcelhusejernes Landsforening.

Han peger på, at to ens huse, der begge bør vurderes til en million kroner, kan få markant forskellige boligskatter, hvis det ene vurderes til omkring 800.000 kroner og det andet 1,2 millioner kroner.

- Det er noget svineri, og det betyder, at ikke alle bliver behandlet ens, siger han til Politiken.

Så længe klagemyndighedens vurdering er lavere end den oprindelige, bør vurderingen - og dermed også boligejerens beskatningsgrundlag - sættes ned, mener Allan Malskær.

Når regeringen trækker grænsen ved 20 procent, skyldes det, at de nye boligvurderinger forventes at have en usikkerhed på 20 procent.

Derfor er der lagt op til, at boligejerne kun skal betale skat af 80 procent af deres ejendomsvurdering.

På den måde er der ingen, der kommer til at betale for meget, selv om deres vurdering skulle vise sig at være under 20 procent for høj, siger skatteordfører for Venstre, Louise Schack Elholm til Politiken.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

/ritzau/