Børnepenge er låst til mors konto

Det er en forældet regel, at børnepengene skal sættes ind på moderens konto, når forældrene bor sammen, lyder det fra Liberal Alliance og Kvinfo.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er gammeldags og forkert, at børnepengene i henhold til loven skal sættes ind på moderens konto, hvis forældrene bor sammen. Det mener organisationen Kvinfo og Liberal Alliance, skriver Metroxpress.

Det fremgår nemlig af loven om børnepenge, at »børne- og ungeydelsen udbetales til barnets moder.«

Loven giver kun mulighed for, at faderen til et barn kan modtage børnepengene, hvis forældrene er skilt, og barnet bor hos ham. Og det undrer blandt andre Søren Gade, der er far til to og bor i København med sin kæreste.

»Vi deler forældrerollen ligeligt. Delte barslen, henter dem lige meget fra institutionen, så derfor er det ulogisk og irriterende forskelsbehandling, at børneydelsen skal tilgå morens konto – og ikke kan tilgå farens eller en fælleskonto,« siger han til avisen.

Liberal Alliances ligestillingsordfører, Merete Riisager (LA), undrer sig også:

»Det er jo dybt forældet. Der er meget større lighed mellem forældrene i dag, og moderne fædre er lige så interesserede i at være en del af deres børns liv i dag«.

Og det er presseansvarlig Suzanne Moll fra organisationen Kvinfo enig i.

»Vi så da gerne – hvis det kan lade sig gøre i praksis – at forældrene i stedet kunne indberette, hvem af dem der skal modtage pengene,« siger hun til Metroxpress.

Udbetaling Danmark, som står for at udbetale børnepengene, oplyser i et skriftligt svar til avisen, at man her »er forpligtet til at følge den lovgivning, der besluttes af Folketinget«.

Men den lov burde laves om, mener Merete Riisager fra Liberal Alliance.

»Jeg synes, der ligger en symbolsk misvisning i den her lov. Så det ville være en fin symbolik at ændre det,« siger hun.