Bødskov: Ny offentlighedslov ville ikke mørklægge solcelle-hul

Justitsministeren afviser, at den nye offentlighedslov ville have bremset offentlighedens kendskab til sagen om et hul i solcelleloven.

»Den afgørende e-mail er fra en ekstern organisation, og det ville den være efter den nye lov, og det ville den være efter den gamle lov,« siger Morten Bødskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Den nye og omdiskuterede offentlighedslov, som regeringen sammen med Venstre og Konservative formentlig vedtager i Folketinget tirsdag, ville ikke have blokeret for, at hullet i den nye solcellelov var blevet kendt i offentligheden.

Det påpeger justitsminister Morten Bødskov (S) på et samråd mandag morgen i Folketingets Retsudvalg.

»Efter den nuværende lov ville offentligheden få den indsigt, og det ville man også efter det lovforslag, som et flertal står bag,« siger Morten Bødskov.

Han påpeger, at den e-mail, der ifølge ministeren fik sagen frem i lyset, og som førte til, at klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) fik en næse som følge af hullet i solcelleloven, var kommet frem med den nye lov.

Mailen blev sendt til Klima- og Energiministeriet fra Dansk Energi, og dermed er den ikke omfattet af den nye offentlighedslov, påpeger ministeren.

»Den afgørende e-mail er fra en ekstern organisation, og det ville den være efter den nye lov, og det ville den være efter den gamle lov,« siger Morten Bødskov (S).

»Der er en direkte sammenhæng mellem den e-mail fra Dansk Energi og den næse, som min kollega får efterfølgende,« understreger han.

Martin Lidegaard fik i sidste uge en næse, fordi han ikke havde orienteret Klima- og energiudvalget om et hul i solcelleloven, og i den forbindelse pegede flere på, at kendskabet til sagen aldrig ville have set dagens lys, hvis den nye offentlighedslov var trådt i kraft.

TV | Lidegaard: Jeg fortjener ikke den næse