Bødskov ked af kold skulder fra EU-Parlamentet

Justitsminister Morten Bødskov beklager, at EU-Parlamentet har valgt at suspendere dele af samarbejdet med EUs ministerråd på grund af det danske formandskab.

Foto: Torkil Adsersen

Det danske EU-formandskab har fået negative konsekvenser for samarbejdet mellem EU-Parlamentet og unionens ministerråd.

De omstridte forhandlinger om en reform af Schengen-aftalen, som Danmark i kraft af EU-formandskabet har ledet, har fået parlamentet til at suspendere samarbejdet med ministerrådet, »indtil et tilfredsstillende resultat er opnået«, som det hedder.

Beslutningen ærgrer justitsminister Morten Bødskov (S), som tirsdag måtte lægge ører til heftig kritik af det danske EU-formandskab i parlamentet.

- Det danske EU-formandskab er klar til og ønsker på vegne af Rådet et godt og konstruktivt samarbejde med Europa-Parlamentet på alle områder. Et godt samarbejde er til alles bedste, ikke mindst i den nuværende økonomiske krise. Det er det, formandskabet hidtil har bestræbt sig på, og fortsat vil bestræbe sig på, siger Morten Bødskov.

- Formandskabet finder det derfor ærgerligt, at Europa-Parlamentet har besluttet sig for at suspendere samarbejdet med Rådet om enkelte, men vigtige sager. Det drejer sig blandt andet om forslaget en fælles efterforskningskendelse og forslaget om et fælles forslag om udveksling af passageroplysninger, siger justitsministeren.

Da suspenderingen ikke retter sig direkte mod det danske EU-formandskab, kan suspenderingen også blive et problem for Cypern, som 1. juli overtager formandskabet fra Danmark. EU-Parlamentets formand, Martin Schulz, ventes senere torsdag at uddybe målet med aktionen, skriver b.dk.