Bødskov: Jeg var gerne fortsat i jobbet

Justitsminister Morten Bødskov trækker sig, efter at Enhedslisten har udtrykt mistillid til ham som minister. Han ville dog gerne være blevet siddende, siger han.

»Jeg har været utrolig glad for at være justitsminister og var gerne fortsat i jobbet. Men nu vil jeg træde til side, så en anden kan tage over,« lyder det fra Morten Bødskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enhedslisten har ikke længere tillid til justitsminister Morten Bødskov (S), og derfor trækker han sig som minister.

»Når et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til mig som minister, må jeg tage konsekvensen,« siger Morten Bødskov i en kortfattet pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

»Jeg har været utrolig glad for at være justitsminister og var gerne fortsat i jobbet. Men nu vil jeg træde til side, så en anden kan tage over,« fortsætter han.

Afskeden kommer efter dagens samråd i Folketingets Retsudvalg, hvor justitsministeren forklarede, hvorfor han løj over for udvalget, da han skulle begrunde aflysningen af et besøg på Christiania i februar 2012. Men forklaringen var ikke god nok til Enhedslisten.

»I sådan en sag her er Enhedslisten farveblind. Det her handler ikke om, hvilken farve regeringen har, eller hvilken minister der sidder på hvilken post. Det handler grundlæggende om tillid mellem Folketinget og regeringen, og det handler om en minister, der har talt usandt over for Folketinget. En minister må ikke lyve over for Folketinget, og det har justitsministeren gjort,« sagde partiets retsordfører, Pernille Skipper (Ø), der ikke vil acceptere, at Bødskov har stukket Retsudvalget »en decideret løgn«.

»Det er fuldstændig afgørende for Enhedslisten, at der er tillid i det danske folkestyre. Det er afgørende, at Folketinget kan regne med, at de svar, man får fra en minister, er sandfærdige«, sagde retsordføreren.

Morten Bødskov har meddelt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at han ønsker at træde tilbage fra sin stilling som justitsminister, når statsministeren vender tilbage fra Nelson Mandelas mindehøjtidelighed i Sydafrika onsdag.