Bødskov erkender løgn forud for Christiania-besøg

Justitsminister Morten Bødskov (S) erkender i et svar til Folketingets Retsudvalg, at han har givet politikerne forkerte oplysninger. Enhedslisten, der kan trække tæppet væk under ministeren, er chokeret over Bødskovs svar.

Justitsminister Morten Bødskov beklager nu fejlinformation til Folketingets Retsudvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Morten Bødskov (S) erkender forud for tirsdagens samråd, at han har løjet over for Folketingets Retsudvalg i sagen om udvalgets omstridte besøg på Christiania i 2012.

»Jeg vil gerne beklage dybt, at jeg på denne måde har bidraget til, at medlemmerne af Folketingets Retsudvalg fik en begrundelse, som ikke var reel,« skriver Morten Bødskov i sit svar.

Forklaringen, justitsministeren gav udvalget, på hvorfor det ikke kunne besøge Christiania, var ikke rigtig. Morten Bødskov lod forstå, at et møde med Københavns politidirektør som optakt til besøget ikke kunne gennemføres. I virkeligheden var begrundelsen en trussel mod udvalgets sikkerhed.

Enhedslisten, der kan rive tæppet væk under justitsministeren, er rystet over Morten Bødskovs ageren.

»Det er jo mildest talt chokerende, at justitsministeren ikke »kun« har været medvirkende til at give ufuldstændige eller halve oplysninger til Folketingets Retsudvalg, men faktisk også har været medvirkende til, at man opdigtede eller opfandt en begrundelse for, at studieturen til Christiania skulle udskydes. Det er rystende,« siger retsordfører Pernille Skipper (Ø).

Hun mener, at Morten Bødskovs svar gør sagen endnu mere alvorlig.

»Den her sag er meget, meget alvorlig. Der er flere ubesvarede spørgsmål, flere uregelmæssigheder i den, og vi vil granske alle svarene på spørgsmålene nøje, og vi vil også lytte meget nøje og lytte efter i samrådet med ministeren tirsdag, når han skal forklare sagens rette sammenhæng. Det er en alvorlig sag, som lige er blevet en tand mere alvorlig her til aften,« siger Pernille Skipper, som dog ikke vil sige, hvorvidt støttepartiet fortsat har tillid til ministeren eller ej, før tirsdagens samråd er overstået.

Morten Bødskov beklager de urigtige oplysninger, han har givet Retsudvalget:

»Der burde slet ikke være givet en anden begrundelse for indstillingen til Retsudvalget, når udvalget ikke kunne gives den reelle begrundelse. Man måtte i stedet for på anden måde have forsøgt at overbevise medlemmerne om, at de burde bakke indstillingen om udskydelse op,« skriver Morten Bødskov og tilføjer:

»Det var som nævnt efter vores opfattelse særdeles vigtigt - af hensyn til medlemmernes sikkerhed - at medlemmerne endte med at tilslutte sig formandens indstilling«.

Tirsdagens samråd, hvor Morten Bødskov skal stå skoleret, begynder klokken 10.