Bødskov: »Derfor holder jeg gerne stigen for Kristian, så Venstres plakat kan komme sikkert op«

Socialdemokraternes Morten Bødskov holder gerne stigen for Venstres udenrigsminister Kristian Jensen, når der skal hænges valgplakater op frem mod folkeafstemningen om tilvalgsordningen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt kæmper de imod hinanden om magten på Christiansborg, men når det kommer til folkeafstemningen om tilvalgsordningen 3. december, så kan Venstre og Socialdemokraterne sagtens finde fælles fodslag.

Det kommer blandt andet til udtryk, når Venstres udenrigsminister Kristian Jensen (V) og Socialdemokraternes Morten Bødskov (S) lørdag vil samarbejde om at hænge plakater op frem mod folkeafstemningen. Sammen hænger de to politikere de første plakater op på Dronning Louises Bro lørdag klokken 8.00.

»Venstre og Socialdemokraterne er uenige om rigtig mange ting, men når det kommer til at sikre Danmarks muligheder for at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet, så står vi på samme side. Afstemningen er rigtig vigtig – faktisk så vigtig, at jeg nu, for første gang i mit liv, går sammen med Socialdemokraterne om at hænge valgplakater op,« siger Kristian Jensen, der bakkes op af Morten Bødskov:

»Normalt får vi kritik for at spænde ben for hinanden i politik, men det er her er så vigtigt for Danmark, at vi lægger de politiske uenigheder til side og samarbejder. Derfor holder jeg gerne stigen for Kristian, så Venstres plakat kan komme sikkert op,« siger Morten Bødskov.

Det er 3. december, at danskerne skal stemme op, hvor vidt retsforbeholdet skal erstattes af en tilvalgsordning, og om Danmark skal tilslutte sig 22 såkaldte retsakter.

Retsakterne omhandler primært bekæmpelsen af grænseoverskridende kriminalitet, herunder menneskehandel, cybercrime og børnemisbrug.

Blandt nej-sigerne til at afskaffe retsforbeholdet lyder et af argumenter, at man vil kunne gøre det muligt for udenlandske domstole, at træffe afgørelse i sager om for eksempel forældremyndighed.