Bødskov: Alt sættes ind for at optrævle hackerangreb

Justitsministeren lover, at alle nødvendige ressourcer sættes ind for at skabe klarhed om hackerangreb mod CPR-register.

Justitsminister Morten Bødskov Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Justitsminister Morten Bødskov (S) forsikrer, at alle nødvendige ressourcer bliver sat ind for at håndtere og skabe klarhed om et hackerangreb, hvor gerningsmænd har over fire-fem måneder sidste år har downloadet et stort antal filer fra CSC, blandt andet CPR-numre og oplysninger om efterlyste personer i Schengen-registrene.

»Jeg kan godt forstå, hvis folk bliver bekymrede over at høre om en sikkerhedsbrist i politiets registre. Og jeg kan også godt forstå dem, der ønsker svar på, om sikkerhedsbristen har betydning for dem personligt. Jeg vil derfor forsikre befolkningen om, at alle nødvendige ressourcer er sat ind for hurtigt at håndtere og skabe klarhed om sagen,« oplyser justitsministeren i en pressemeddelelse.

Københavns Politi er i gang med en intensiv efterforskning, som foregår i et tæt samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Samtidig arbejdes der målrettet på at undersøge og vurdere omfanget af sikkerhedsbruddet samt sikre, at der træffes de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Det er PET, som står i spidsen for dette arbejde, og det foregår i tæt samarbejde med navnlig Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste. PET vil løbende holde Justitsministeriet orienteret, og PET vil udarbejde en rapport om resultaterne af arbejdet, oplyser justitsministeren.

Hvis efterforskningen eller de yderligere undersøgelser giver anledning til det, vil myndigheder eller andre, som må anses for berørt af sikkerhedsbruddet, modtage nærmere underretning, lover han og understreger, at myndighederne har sat alle nødvendige ressourcer ind for hurtigt at håndtere og skabe klarhed om sagen.