Blandet K-modtagelse af Christmas-Møller

Ikke alle er glade for, at Pia Christmas-Møller igen stiller op til Folketinget for de Konservative.

Pia Christmas-Møller har konkurrence af bl.a. Rasmus Jarlov. Han er umiddelbart favoritten til at få pladsen – kulturminister Per Stig Møller tager det sikre mandat – man han møder hende med åbne arme Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke alle, der med åbne arme er parate til at byde Pia Christmas-Møller velkommen tilbage. Hun er i ellevte time blevet opstillet som kandidat på Østerbro I København og dermed er den tidligere løsgænger nu tilbage og sætter kurs mod Folketinget.

Men hvordan kan man være udenfor i næsten hele valgperioden og lade alle andre kæmpe den konservative sag og så i sidste øjeblik melde sig ind? Det forstår en anden af kandidaterne i København, Mogens Lønborg ikke:

”Det undrer mig meget. Efter at hun brød med partiet, hun har ikke just været den mest loyale profil bag De Konservative. Jeg synes, det er lidt underligt, at hun pludselig et sekund i tolv, melder sig ind, fordi hun ellers skulle ud af politik.”

Føler du dig truet?

Det er klart jo flere stærkere navne, jo sværere bliver det at komme ind. Men sådan er det. Så længe det kører efter vedtægterne, så er det vilkårerne. Jeg undrer mig bare,” siger Lønborg.

En anden af konkurrenterne er Rasmus Jarlov. Han er umiddelbart favoritten til at få pladsen – kulturminister Per Stig Møller tager det sikre mandat – man han møder hende med åbne arme

”Det er endnu et stærkt navn, som forhåbentlig vil kunne hjælpe os,” siger han.

Folketingskandidat i Københavns storkreds, Nikolaj Bøgh byder hende velkommen som kandidat, men han frygter for samarbejdsproblemer:

"Hun har ikke ligefrem støttet partiet loyalt de senere år, men hvis hun er kommet på bedre tanker, så er der mere glæde i en omvendt end 99 retfærdige, så det kan jeg ikke have ondt af."

"Hun er ikke nogen rund person. Hun har sine meningers mod, som kan virke noget kantet. Det var også derfor hun i sin tid forlod partiet, så jeg håber, da ikke, at det vil give vanskeligheder efter valget."

"Jeg kan godt frygte, at hun vil blive svært at integrere i gruppen, hvis hun bliver valgt, fordi der givetvis var en grund til, at man ikke ville genoptage hende. For min egen skyld får det ingen betydning."